Het Piezo speakertje,

Wij (en een klant) hebben een Morse Phone gebouwd die met behulp van The LED bewezen aantoonbaar was, maar geen pieptoon heeft gemaakt. Deze informatie staat ook in de bouwbeschrijving.

In dit geval werkt de Piezo speaker niet. Tijdens transport in het pakket worden de pootjes soms ingedrukt en / of gedraaid.

Als gevolg hiervan maken de pootjes geen goed contact intern of veroorzaken kortsluiting

Dit kan gemakkelijk opgelost worden door de onderkant van de luidspreker los te maken en te verwijderen.

Vervolgens gaat het om de pootjes in het model te buigen en de bodem te sluiten en de luidspreker zorgvuldig in de print te solderen. Houd er rekening mee dat wanneer u het terugzet, de poten niet opnieuw worden ingedrukt.

(Kortsluiting op de voeten maat ~ ~ 0 Ohm, Onderbreking en goed functionerende exemplaar meten beide oneindige hoge weerstand)

 
Spoel

Er werd een spoel gevonden die was onderbroken. Weerstand moet tussen 20 en 50 Ohm voor de goede spoel zijn en de verkeerde kopie meet oneindig. Ook hier kunnen we voorzichtig naar de pennen kijken voor een los been, maar een van de 2 spoelen kan worden overbrugd om het probleem op te lossen en de Morse Phone goed te laten werken.

Door dit te weten, kunt u ervoor zorgen dat alle scouts eindigen met een werkende kopie van the Morse Phone

  
Tip voor de bouw

Als je delen van de Morse Phone print hebt losgehaald, blijft er een strookje over. Daarin zitten 2 sleufjes met de afstand 8mm.

Dit kun je gebruiken om de contacten te maken voor de morse sleutel